Findus lanserar nya produkter baserat på ärtor

Findus lanserar nya vegetariska produkter som är baserade på ärtor, produkterna är färs, strimlor och pulled.

För att möta en ökande efterfrågan på växtbaserad mat lanserar Findus nu produktserien Pease – en helt ny, texturerad och klimatsmart proteinkälla som är gjord på ärter. Findus har varit världsledande inom odling och förädling av ärter sedan 50-talet. Pease tar plats i den vegetariska frysdisken och kommer i tre varianter som alla är veganska. Pease har en unikt hög proteinhalt (27-33%), fin textur och går att variera i oändlighet.
Många svenskar har gått från ambition till handling när det kommer till att minska sin köttkonsumtion och idag äter 40% vegetariskt minst en gång i veckan. Efterfrågan på vegetariska proteinkällor har därmed skjutit i höjden. Med Pease tar ärtan plats i det gröna proteinskiftet på allvar och erbjuder ett gott, hälsosamt och klimatsmart alternativ till den som vill äta mer grönt.
-Vi ser idag ett behov av nya innovativa produkter i den vegetariska frysdisken. Ärtan är en naturlig del av vårt DNA, en älskad råvara som vi på Findus har erbjudit generationer av svenskar. För oss är det därför självklart att utveckla ärtans användningsområden och lansera ett ärtprotein som kommer att vara en viktig del i Findus framtida utveckling. Med lanseringen av Pease tar vi ärtan in i framtiden, från tillbehör till huvudroll på tallriken, säger Peter Odemark, nordisk VD på Findus.
Findus har tillsammans med sin partner Amidori – The plant protein people – inlett ett långsiktigt samarbete med fokus på innovation. Utvecklingen av Pease har pågått under flera år och lanseringen är första steget mot att kunna erbjuda fler växtbaserade och klimatsmarta produkter.
-Vi vill fortsätta att förändra synen på vegetarisk mat och inspirera ännu fler till att äta grönt. Pease är för alla – oavsett om du är vegan, vegetarian eller allätare. Pease är gott, lätt att tillaga och fullproppat med protein. Dessutom har det låg klimatpåverkan, något vi såklart är extra stolta över, säger Viktor Olsson, Brand Manager på Findus.
Pease lanseras nu i tre olika varianter; som färs, strimlor och pulled. Färs och strimlor är naturella medan Pulled är kryddad med chili & vitlök. En förpackning innehåller 250-350 gram beroende på produkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *