Om du visste hur mycket du kan göra med aquafaba!

En av de första sakerna man upptäcker när man har slutat med att äta animaliska produkter är hur ofta det förekommer ägg i matlagning och vid bakning, och det är då aquafaba kommer to the rescue!

Aquafaba är ett ”finare” ord för bönvätska, och oftas så menar man kikärtsspad. Om du väljer att köpa färdiga kikärtsburkare eller om du kokar kikärtor själv så spara spadet! Du kan även frysa in det för att sen ta fram det när du ska baka något.

Med aquafaba kan du göra allt möjligt där det tidigare har varit ägg, du kan t.ex använda det i:

  • pannkakor
  • sockerkaka
  • maränger!

Och det bästa är att det smakar inget, när man nämner att man använder sig av aquafaba så tror många att det ska smaka kikärtor men det gör det absolut inte!

Idag så hittade jag ett recept på hur man bakar Macarons utan ägg, tror att det kan bli ett litet lördagsprojekt.

Lycka till!

Recept på äggfria Macarons

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *