Vegansk pastagratäng med blomkål och tryffel

Hittade detta recept på nätet och tänkte att det måste vi kunna veganisera, och visst kan man det och det här har blivit en riktig favorit.

4 portioner

Pastagratäng med blomkål:

1 blomkålshuvud
2 msk olivolja
Salt
300 g makaroner

Ostsås:

1 gul lök
150 g färsk spenat
1 msk margarin till stekning
2 dl matlagningsgrädde havre
1/2–1 tsk tryffelolja
Salt och nymalen svartpeppar
250 g vegansk ost

Gör så här:

Värm ugnen till 200°.
Dela blomkålen i små buketter.
Fördela hälften på en ugnsform, droppa olivolja och strö salt över och vänd runt.
Baka i ugnen i 20 minuter, tills blomkålen är mjuk.
Koka resten av blomkålen i lättsaltat vatten till al dente. Slå av vattnet.
Koka makaronerna i lättsaltat vatten tills de nästan är färdigkokta, slå av vattnet.
Skala och hacka löken fint.
Skölj spenaten.
Stek löken i margarin i en panna med höga kanter.
Tillsätt spenat och vänd runt. Ta från värmen.
Mixa de kokta blomkålsbuketterna i en matberedare eller en blender.
Vänd ner lök, spenat, den ugnsbakade blomkålen och havregrädde i såsen.
Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
Vänd ner de kokta makaronerna och fördela i ett ugnsfast fat.
Fördela den rivna veganska osten över gratängen.
Värm i ugnen i 20 minuter eller tills ytan är fint gyllene.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *