Veganska Okonomiyaki-pannkakor

Okonomiyaki-pannkakor är japanska pannkakor som mer liknar pizza. De har väldigt mycket smak och riktigt goda!

Recept för 4 personer

Okonomiyakisås

  • 0.5 dl worcestershiresås
  • 0.5 dl soja
  • 0.5 dl vatten
  • 2 tsk ingefära, färsk, finriven
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse, utrört i vatten

Smet

  • Kikärtsspad (aqua faba)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g vitkål
  • 2 salladslökar
  • 2 msk inlagd ingefära
  • 150 g vegansk bacon

Till servering

  • vegansk majonnäs

Okonomiyakisås:
Rör ihop alla ingredienser i en kastrull utom majsstärkelsen.
Koka upp under omrörning.
Blanda ut majsstärkelse med lite vatten och tillsätt i såsen.
Koka upp så att såsen tjocknar, rör hela tiden så det inte bränns.
Låt svalna.

Pannkaka:
Vispa ihop kikärtsspad, vetemjöl och vatten.
Strimla vitkålen och hacka salladslök och ingefära.
Häll kålblandningen i smeten och rör runt till en jämn smet.

Stekning:
Värm en stekpanna med olja.
Häll i hälften av smeten och stek den första pannkakan på medelvärme i cirka 5 minuter.
Lägg gärna på ett lock så håller sig värmen kvar bättre.
Lägg veganskbacon på pannkakan och vänd den upp och ner.
Stek den i ytterligare fem minuter under lock.
Passa så den inte bränns.
Gör den andra pannkakan på samma sätt.

Ringla över generöst med sås och majonnäs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *