Veganska scones

Vill du lyxa till frukosten på helgen? Då är det perfekt att baka enkla men riktiga goda scones!

Du har säkert ätit scones som har varit torra och tråkiga, inte så mycket att hänga i julgranen. Tricket för att få scones att bli saftiga och goda är att använda sig av en muffinsplåt när du gräddar dom. Rulla bollar av degen och lägg i formarna. När dom sen gräddas så kommer att sconesen att jäsa upp och gräddas och bli fina och saftiga.

 

PORTIONER: 8 st

Ingredienser:

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g margarin
2 dl havremjölk

Sätt ugnen på 250°C.

Blanda vetemjöl, bakpulver, någon av smaksättningarna (se Tips nedan) och salt i en bunke.
Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen.
Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.

För att få bästa resultatet så använd en muffinsplåt.
Rulla bollar av degen och stoppa ner plåten.

Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *